reklame for Sheiken Bowling
Menu
Sean Dyche er sparket fra jobben i Burnley. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Burnley-manager Dyche sparket etter nesten ti år

Sean Dyche har fått sparken som Burnley-manager. Resten av hans støtteapparat er også ferdig i klubben.

Av NTB | 15.04.2022 11:49:42

Sport: Burnley opplyser i en pressemelding at Dyche, assistentmanager Ian Woan, førstelagstrener Steve Stone og keepertrener Billy Mercer alle forlater klubben.

– Først vil vi takke Sean og hans støtteapparat for det de har fått til det siste tiåret, sier Burnley-formann Alan Pace i pressemeldingen.

– Men resultatene denne sesongen har vært skuffende, og selv om dette var en utrolig vanskelig avgjørelse, med åtte viktige kamper igjen, føler vi en endring er nødvendig for å gi troppen best mulig sjanse til å beholde Premier League-statusen, sier han.

Dyche har hatt jobben i Burnley siden oktober 2012. Han har ledet laget i 425 kamper. I 2018/19-sesongen kvalifiserte klubben seg til Europa League. Det var første gang på 51 år at klubben deltok i en europeisk turnering.

Dyche var den lengstsittende manageren i Premier League med 9,5 år i klubben. Burnley opplyser at en prosess er startet for å finne hans erstatter. Nå er Liverpools Jürgen Klopp (ansatt i 2015) den manageren som har vært lengst i jobben.

«For en vits! Hvis man hadde gitt ham et anstendig budsjett, ville man aldri vært bekymret for å rykke ned», skriver Carragher på Twitter.

West Ham er neste motstander for Burnley. U23-trener Mike Jackson, akademisjef Paul Jenkins, U23-keepertrener Connor King og klubbens kaptein Ben Mee er bedt om å ta ansvaret for laget i den kampen, opplyser klubbformann Pace.

Etter West Ham det en overkommelig rekke med oppgjør i kampen for overlevelse:

Southampton (h), Wolverhampton (h), Watford (b), Aston Villa (h), Tottenham (b), Aston Villa (b), Newcastle (h).

Burnley har tapt fem av de seks siste kampene i Premier League og er fire poeng bak trygg plass.

Tidligere Liverpool-spiller og fotballekspert Jamie Carragher er blant dem som reagerer på sparkingen av Dyche.

(©NTB)

Flere nyheter: