reklame for smiaa
Menu
Tilhengere av Burkina Fasos president Roch Kabore under et valgmøte i Bobo-Dioulasso tidligere i november. Foto: Sam Mednick / AP / NTB

Burkina Faso velger ny president i skyggen av jihadistopprør

Innbyggerne i Burkina Faso skal søndag velge ny president og nasjonalforsamling i et land som har blitt langt mer ustabilt og utrygt siden forrige valg.

Av NTB | 22.11.2020 10:53:12

Politikk: Det er håp om at valget blir det mest demokratiske i landets historie selv om opposisjonen har sagt at den frykter omfattende valgfusk.

Samtidig trues landet av et ytterliggående islamistopprør, som har ført til at tusenvis har mistet livet og en million er fordrevet, ifølge FN-anslag.

I alt 13 kandidater stiller i presidentvalget, deriblant en kvinne.

Den sittende presidenten, Roch Marc Christian Kabore (63), regnes som favoritt selv om ustabiliteten og terrorangrep har kostet ham oppslutning, og gitt kritikerne hans medvind.

I valget på ny nasjonalforsamling stiller over 10.000 kandidater fra 96 partier og 30 uavhengige grupperinger. De kjemper om 127 plasser.

I presidentvalget kan sosialdemokraten Kabore fra regjeringspartiet MPP vente seg hardest konkurranse fra Zephirin Diabre fra det største opposisjonspartiet UPC og Eddie Komboigo, leder for partiet CDP.

De nesten 6,5 millioner velgerne kan stemme ved over 21.000 valglokaler, som stenger kl. 20.00 norsk tid.

(©NTB)

Flere nyheter: