reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Burger King Telemarksporten er midlertidig stengt etter at en medarbeider testet positivt for koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Burger King-restaurant i Porsgrunn stengt – medarbeider testet positivt for korona

Burger King Telemarksporten ved E 18 i Porsgrunn er midlertidig stengt etter at en medarbeider testet positivt på en hurtigtest for covid-19.

Av NTB | 10.08.2020 11:17:45

Økonomi og næringsliv: Hamburgerkjeden opplyser at de er i god dialog med kommunelegen i Porsgrunn om smittesporing.

– Alle som vi vet har vært i kontakt med vedkommende, er informert og sendt til testing. Det viktigste for oss nå er å få oversikt og kontroll over situasjonen slik at vi kan ivareta våre medarbeidere og gjester på best mulig måte, sier administrerende direktør Rune Sandvik i Burger King i en pressemelding.

Den ansatte har natt til søndag vært til observasjon på sykehus, men blir trolig utskrevet mandag, opplyser de i pressemeldingen.

13 medarbeidere ved burgerrestauranten blir testet for viruset, og testresultatene vil trolig være klare tirsdag.

Burgerkjeden opplyser at vedkommende som har testet positivt, har vært på jobb på dagtid onsdag 5. og fredag 7. august. Medarbeideren har ekspedert gjester og servert mat over disk. Den ansatte fikk symptomer søndag og testet positivt sent søndag kveld, 9. august.

Kommuneoverlege Inge Skauen i Porsgrunn bekrefter overfor NTB at kommunen er i gang med smittesporing og kontakt med mulige nærkontakter.

Hun har ikke funnet mistanke om smitte for gjestene eller smitte gjennom maten. Ingen gjester må i karantene eller bli testet etter å ha besøkt hamburgerrestauranten.

Porsgrunn-ordfører Robin Kåss (Ap) sier Burger King-medarbeideren testet positivt for korona på en såkalt hurtigtest. Denne prøven må bekreftes av en laboratorieprøve, men for å være føre var er restauranten altså stengt.

Ordføreren ber samtidig innbyggerne i kommunen gjøre alt de kan for å unngå smitte, som å droppe unødige reiser og sammenkomster, huske avstandsregler og vaske hendene ofte.

– Har du noe som helst symptom på koronavirus, så må du holde deg hjemme og ringe fastlegen for en gratis test, sier Kåss.

Burger King vil være stengt inntil videre, og restaurantkjeden vil komme tilbake med mer informasjon etter hvert.

– Kommunen gjør prøvetaking av andre ansatte og nærkontakter for øvrig. De som på en eller annen måte er berørt, vil få nødvendig informasjon. Endelig bekreftelse på om personen er smittet, vil inngå i rapportering av smittetallene, sier Kåss i en pressemelding.

(©NTB)

Flere nyheter: