Menu
Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland må trolig spille resten av sesongen for tomme tribuner. Foto: Thibault Camus / AP / NTB scanpix

Bundesliga utsettes til april, håper tomme tribuner kan forhindre kollaps

De tyske bundesligaklubbene i fotball er enige om å utsette kampene i første omgang til 2. april. Spillepausen for Erling Braut Haaland kan bli lengre.

Av NTB | 16.03.2020 17:02:40

Sport: Det ble bestemt på et møte mellom klubbene i Frankfurt mandag.

De 36 klubbene fulgte dermed anbefalingen fra den tyske serieforeningen (DFL) i kampen for å stoppe spredningen av koronaviruset.

DFLs styreleder Christian Seifert sa etter møtet at han trodde det var lite sannsynlig at kampene kan bli gjenopptatt så tidlig som i begynnelsen av april, og at klubbene vil møtes igjen 30. mars for å diskutere hva man skal gjøre videre.

– Jeg vil understreke at vi ikke forventer å kunne spille igjen 3. april, sa Seifert.

Han antydet at resten av sesongen kan bli spilt for tomme tribuner, og at dette var «eneste mulighet for å kunne overleve» økonomisk for noen av klubbene. Titusenvis av arbeidsplasser står i fare.

– Derfor ber jeg dere om forståelse og støtte for at vi har tenkt på den muligheten. Det er ingen tvil om at det er av største viktighet å hindre spredning av koronaviruset, sa Seifert.

Borussia Dortmunds styreleder Hans-Joachim Watzke sa før møtet at han trodde at den eneste måten å kunne spille ferdig årets serie på er tomme tribuner.

– Hvis vi skal spille igjen denne sesongen, blir det for lukkede dører, sa Watzke til den tyske fjernsynskanalen ARD.

Grupper av fotballtilhengere har gått ut og sagt at lukkede kamper er uakseptabelt, men Seifert sa mandag at uten denne muligheten og inntektene som TV innbringer, vil mange klubber havne i store økonomiske problemer.

En fullstendig avlysning av resten av årets sesong vil koste over 8 milliarder kroner (750 millioner euro). Dette gjelder for de to øverste divisjonene i Tyskland.

(©NTB)

Flere nyheter: