Menu
Det ble vist bred støtte til Ukraina på tribunene da Mainz møtte Borussia Dortmund onsdag. Her viser en Mainz-supporter fram en plakat i ukrainske farger. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Bundesliga-nekt for nye spillere fra Ukraina og Russland

Tyske klubber får ikke bruke fristilte spillere fra russisk og ukrainsk fotball i tellende kamper denne sesongen. Det skjer selv om Fifa har gitt grønt lys.

Av NTB | 17.03.2022 17:10:25

Krig og konflikter: Nekten kommer fram i en uttalelse fra Tysklands fotballforbund (DFB). Spillerne får lov til å knytte seg til klubber i Bundesliga og lavere divisjoner for å holde seg i form og spille treningskamper.

DFB begrunner standpunktet med at det bevarer fotballens integritet. Man mener det blir feil å benytte spillere hentet mellom to overgangsvinduer.

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) ga onsdag tommel opp til at hjemlige spillere i Ukraina kan bli utenlandsproffer umiddelbart og slipper å vente fram til at sommerens overgangsmarked åpner. Slik blir det ikke i Tyskland.

Ukraina har satt sin hjemlige liga på pause som følge av den russiske krigføringen i landet. Utenlandske spillere i russiske lag har fått muligheten til å suspendere sine kontrakter midlertidig fram til sommeren.

Erik Botheim er blant dem som har forlatt Krasnodar i Russland for å trene i Norge. Han har den siste tiden holdt formen ved like hos gamleklubbene Bodø/Glimt og Stabæk.

(©NTB)

Flere nyheter: