reklame for Sheiken Bowling
Menu
Fremskrittspartiets leder Siv Jensen kommenterte budsjettforhandlingene med regjeringspartiene mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB

Budsjettforhandlingene fortsetter tirsdag kveld

Lederne for regjeringspartiene og Frp fortsetter forhandlingene om statsbudsjettet for neste år på Statsministerens kontor tirsdag kveld.

Av NTB | 24.11.2020 17:08:00

Politikk: Frp-lederen ankom Statsministerens kontor like før klokken 18 tirsdag. Der møter hun statsminister Erna Solberg (H), KrFs Kjell Ingolf Ropstad og Venstres Guri Melby til forhandlinger.

– Som jeg sa i går, er det en veldig fastlåst situasjon. Det er stor avstand mellom oss, sa Jensen til de fremmøtte journalistene på vei inn.

– Det er langt fra sikkert at vi kommer til enighet, men regjeringen vet hva som skal til. Det handler om større innrømmelser når det gjelder grensehandel, kvoteflyktninger, pensjonister og samferdsel, for å nevne fire store områder, sa hun.

– Det er summen av alt vi får til som kommer til å være avgjørende, og det er ikke opp til meg alene å avgjøre det. Det skal Frps organer ta stilling til når forhandlingene er avsluttet, sa Frp-lederen.

Samtalene har pågått siden 9. november og ble sist helg flyttet opp på partiledernivå, med et møte på Statsministerens kontor søndag. Dagen etter beskrev Jensen forhandlingene som fastlåste.

Stortingets finanskomité skal avgi finansinnstillingen fredag 27. november, mens finansdebatten i Stortinget holdes 3. desember.

Jensen var tydelig på at Frps standpunkt rundt kvoteflyktninger er velkjent. Hun ville derimot ikke si om Frp kan støtte et budsjett som ikke kutter i antallet kvoteflyktninger.

Samtidig sa hun at det er avgjørende at regjeringen kommer Frp i møte på de sakene der partiet er «overtydelig» på at de vil ha innrømmelser, og Jensen understreket at Frps standpunkter i asyl- og innvandringspolitikken er velkjent.

(©NTB)

Flere nyheter: