Menu
Forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett fortsetter torsdag. Bildet er tatt da forhandlingene startet i mai. Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) må komme til enighet med SVs Kari Elisabeth Kaski for å få flertall for det reviderte budsjett i Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Budsjettforhandlingene fortsetter på overtid på Stortinget

Tross arbeid ut i de små timer natt til torsdag, er Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fortsatt ikke enige i forhandlingene om revidert budsjett.

Av NTB | 09.06.2022 11:16:17

Økonomi og næringsliv: I løpet av torsdagen røk nok en frist for forhandlerne Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp): Fristen for å legge inn en enighet om det reviderte budsjettet i innstillingen fra finanskomiteen.

I stedet fortsetter forhandlingene på overtid. Det de måtte bli enige om heretter, må legges fram som såkalte løse forslag som de stemmer for sammen i stortingssalen.

Torsdag morgen skulle etter planen de tre finanspolitikerne møtes for å forhandle videre, men møtene pressefolk ble opplyst om ble stadig utsatt.

– Vi jobber på og har dialog med SV utover dagen, skriver Knutsen i en melding til NTB.

Forhandlingene er langt på overtid i forhold til til fristen regjeringspartiene hadde satt, som var forrige fredag, uten at det ser ut til å skape krisestemning

Kaski møtte sine finanspolitiske kolleger Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) på Stortinget onsdag ettermiddag og de tre jobbet gjennom kvelden og inn i natten, etter det NTB får opplyst.

– Dialogen med SV holder fram i dag, melder Pollestad til NTB torsdag morgen.

Mandag møttes de parlamentariske lederne for de tre partiene uten at det førte til noen løsning.

Aller siste frist for å komme til enighet er dermed grytidlig fredag 17. juni, timer før Stortinget har den endelige behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen trenger støtte fra SV for å få flertall for budsjettet. Men særlig bistand har gjort det vanskelig å bli enige. I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett la regjeringen opp til å bruke fire milliarder kroner fra bistandsbudsjettet på flyktninger i Norge. SV mener det er helt feil å kutte i bistand til fattige andre steder i verden og heller bruke pengene her i landet.

(©NTB)

Flere nyheter: