reklame for Sheiken Bowling
Menu
Kristelig Folkepartis byråd Beate Husa for eldre, helse og frivillighet trer ut av byrådet i Bergen som følge av KrFs beslutning om å trekke seg fra samarbeidet. Foto: Marit Hommedal / NTB

BT: KrF forlater byrådet i Bergen

Kristelig Folkeparti trekker seg fra byrådssamarbeidet i Bergen og sår tvil om partiet vil gå til valg på at dagens byråd skal fortsette.

Av NTB | 22.08.2022 08:30:37

Politikk: Bakgrunnen er uenigheter rundt mye av den politikken som føres av byrådet de selv er en del av, blant annet innenfor byutvikling. De kontroversielle strandsonesakene er nevnt spesifikt, ifølge Bergens Tidende.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) fikk beskjeden søndag kveld. Etter det BT forstår, var det bred enighet om at partiet bør trekke seg ut.

Helsebyråd Beate Husa trer dermed ut av byrådet.

KrF har innkalt til pressekonferanse utenfor rådhuset mandag klokka 10. Gruppeleder Håkon Pettersen og byråd Beate Husa, samt bystyrerepresentant Joel Ystebø vil være til stede.

I sommer ble det klart at både KrF og Venstre åpner for å samarbeide med Høyre etter valget. KrF ville ikke engang si at de vil gå til valg på at dagens byråd skal fortsette.

– Vi går til valg på å tydeliggjøre KrFs politikk og få et størst mulig mandat til å prege bergenspolitikken etter valget. Det er vårt fulle og hele fokus, sa KrF-topp Håkon Pettersen til BT.

Han har ikke villet kommentere denne siste utviklingen overfor BT.

Flere nyheter: