Menu
Bryteren Grace Bullen tapte kvartfinalen under EM i bryting. Foto: Heiko Junge / NTB

Bryting: Medaljehåpet ute for Bullen i EM

Grace Bullen tapte kvartfinalen i 59-kilosklassen under bryte-EM i Warszawa onsdag, og hun får ingen sjanse til rekvalifisering og mulig bronsekamp.

Av NTB | 21.04.2021 17:49:15

Sport: Det håpet ble knust da hennes kvartfinalemotstander Anastasia Nichita fra Moldova gikk på et knepent tap i semifinalen.

Bullen slo polske Jowita Maria Wrzesien i kvalifiseringsrunden og vant 7-4. Fredrikstad-bryteren tok ledelsen 2-0 etter en nedriving og ledet halvveis i kampen. Wrzesien fikk så Bullen med på et kast, men den norske bryteren kontret og sikret seg ytterligere fem poeng.

I kvartfinalen kom Bullen tidlig under 0-2 mot Nichita, og halvveis i kampen sto det 0-5. Motstanderen fortsatte å plukke poeng etter pause og vant til slutt 7-0.

Ramona Eriksen var direktekvalifisert til kvartfinalen i 50-kilosklassen og møtte Emilia Budeanu fra Moldova. Det ble tidlig klart at den norske bryteren var relativt sjanseløs og røk på et 1-12-nederlag.

Sjansen til rekvalifisering røk da Budeanu tapte knepent i semifinalen.

Motstanderen fikk inn to nye poeng og klarte å stå imot Solheims forsøk mot slutten av kampen.

Exauce Mukubu (77 kg) og Juan Sebastian Aak (72 kg) er Norges håp i gresk-romersk bryting for menn under EM. De skal i aksjon henholdsvis fredag og lørdag.

Bullen ville fått rekvalifisering torsdag dersom Nichita hadde tatt seg til finale. Det ble en jevn semifinale, men russiske Veronika Tsjumikova knep finaleplassen. Det betyr at det ikke blir medalje for Bullen, som har EM-gull fra 2017 og 2020 i sin medaljesamling.

Iselin Solheim måtte se seg slått 5-4 av hviterussiske Vasilisa Marzaljuk i kvalifiseringsrunden i 76-kilosklassen. Solheim kom under 0-3, men fikk inn en nedrivning og overtok føringen med 4-3. Den norske jenta fikk seg så en trøkk i nesa og måtte behandles for det underveis.

(©NTB)

Flere nyheter: