Menu
Bryteren Grace Bullen tapte kvartfinalen under EM i bryting. Foto: Heiko Junge / NTB

Bryting: Bullen tapte kvartfinale i EM

Grace Bullen tapte kvarfinalen i 59-kilosklassen under bryte-EM i Warszawa onsdag, mens Iselin Solheim tapte knepent i kvalifiseringen i 76-kilosklassen.

Av NTB | 21.04.2021 14:19:07

Sport: Bullen kom tidlig under 0-2 mot Anastasia Nichita i kvartfinalen og halvveis i kampen sto det 0-5. Motstanderen fortsatte å plukke poeng etter pausen og vant til slutt 7-0.

Dermed må Fredrikstad-jenta håpe på rekvalifisering. Det får hun hvis motstanderen unngår tap i semifinalen. Rekvalifisering innebærer en sjanse til å komme inn i kampen om bronsemedaljen.

Bullen var i aksjon mot hjemmehåpet Jowita Maria Wrzesien i sin kvalifiseringskamp. Fredrikstad-bryteren tok ledelsen 2-0 etter en nedriving og ledet halvveis i kampen.

Den polske motstanderen fikk så Bullen med på et kast, men den norske bryteren kontret og sikret seg ytterligere fem poeng. Det hjalp ikke at den polske jenta reduserte tapet til 4-7.

Iselin Solheim kom under 0-3 i sin kamp mot ukrainske Vasilisa Marzaljuk, men fikk inn en nedrivning og overtok føringen med 4-3. Den norske jenta fikk seg så en trøkk i nesa og måtte behandles for det underveis.

Motstanderen fikk videre inn to nye poeng og klarte å stå imot Solheims forsøk mot slutten av kampen.

Ramona Eriksen var direktekvalifisert til kvartfinalen i 50-kilosklassen og møtte Emilia Ciricu Budeanu fra Moldova. Det ble tidlig klart at den norske bryteren var relativt sjanseløs og røk på et 1-12-nederlag.

Hun får muligheten til en rekvalifisering hvis Budeanu unngår tap i sin semifinale.

(©NTB)

Flere nyheter: