Menu
Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland har fått flyttet sin kamp i nest siste serierunde. Foto: Swen Pfoertner/dpa via AP / NTB

Brutt tradisjon i tysk fotball – kampene til Haaland og Sørloth flyttes

Normalt spilles kampene i de to siste serierundene i Bundesliga samtidig. Nå fravikes regelen for å gi Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth ekstra hvile.

Av NTB | 03.05.2021 17:09:47

Sport: Den nest siste runden i inneværende Bundesliga-sesong er i utgangspunktet terminfestet lørdag 15. mai. Mandag opplyser imidlertid den tyske ligaen DFL at kampene til Borussia Dortmund og Leipzig flyttes til dagen etter, søndag 16. mai.

Årsaken er at klubbene til Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth møtes til cupfinale i Berlin 13. mai. Dermed blir det knapt med hvile dersom det skal kjempes om seriepoeng allerede to dager etterpå.

DFL opplyser at endringen som nå er gjort vil gi spillerne i de aktuelle klubbene «en passende periode med restitusjon» etter cupfinalen.

Haalands Dortmund skal møte Mainz i nest siste runde, mens landslagskompis Sørloth og Leipzig tar imot Wolfsburg til hjemmekamp.

Dortmund kjemper en hard kamp for å sikre seg en plass blant de fire beste på tabellen. Det vil gi mesterligabillett neste sesong. Med tre kamper igjen skiller det kun ett poeng opp til Eintracht Frankfurt på den attraktive fjerdeplassen.

Leipzig styrer mot et sikkert ligasølv.

(©NTB)

Flere nyheter: