Menu
Viktor Hovland sliter på fredagens runde i US Open. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Brutal kollaps for Hovland – seks strake bogeyer i US Open

Viktor Hovland har møtt veggen etter en solid start på 2. runde i majorturneringen US Open. To strake birdier ble senere fulgt opp med seks bogeyer på rappen.

Av NTB | 17.06.2022 17:31:00

Sport: Etter fem hull var nordmannen på en foreløpig 7.-plass i Massachusetts, men har siden rast i full fart nedover listene. I skrivende stund er Hovland nummer 86 sammen med en rekke andre spillere.

Golfstjernen startet fredagen på det 10. hullet. Det så lovende ut med to birdier etter hverandre tidlig, men på det 17. hullet fikk han sitt første av mange tilbakeslag.

Hovland noterte en sur bogey selv om utslaget var meget bra og landet midt i fairwayen. Deretter fulgte hele fem bogeyer til. Svake utslag, dårlige chipforsøk og trøbbel på greenen bidro til det.

TV-kameraene fanget opp en stadig mer oppgitt Hovland i takt med motgangen.

Hovland åpnet US Open-turneringen på par etter å slitt med upresise utslag torsdag. Nå er han fire slag over par med fem hull igjen.

24-åringen fra Oslo er i fare for å misse helgespillet i årets tredje majorturnering. Cutgrensen ligger i øyeblikket an til å falle på +2.

I fjor måtte Hovland trekke seg fra US Open etter å ha fått sand på øyet. Han har fra før gode erfaringer fra den amerikanske storturneringen, der han slo igjennom med 12.-plass som amatør i 2019. Året etter ble han nummer 13.

(©NTB)

Flere nyheter: