Menu
Kristoffer Brun tok EM-gull i lettvekt singlesculler i Polen. Foto: Tore Meek / NTB

Brun satte sesongpunktum med EM-gull – bobiltur og OL-oppkjøring neste

Kristoffer Brun (32) slo til på egen hånd og tok EM-gull i lettvekt singlesculler i Polen. Snart starter OL-oppkjøringen sammen med makker Are Strandli.

Av NTB | 11.10.2020 12:08:00

Sport: Men først legger bergenseren ut på en over hundre mil lang biltur fra Poznan og hjem til Norge sammen med lagkameratene Kjetil Borch og Maia Lund. Det blir en lystig reise for Brun etter hans imponerende innsats søndag.

32-åringen åpnet EM-finalen rolig og avanserte sterkt etter hvert. Han lå på 2.-plass da det gjensto 500 meter og sikret seieren i spurten etter at irske Fintan McCarthy kollapset på tampen.

Italieneren Niels Torre ble slått med 36 hundredels sekund av Brun og tok sølvet, mens McCarthy måtte ta til takke med bronsemedaljen etter å ha ledet nesten hele løpet.

– Jeg hadde en forhåpning om å vinne, men jeg kan ikke si at jeg forventet det. Dette er en gøy bekreftelse på at man gjør noe riktig på trening, og det var godt å få en konkurranse på tampen av en lang, men konkurransefattig sesong. Dette er kult å ta med seg, sier Brun til NTB.

Det ga suksess umiddelbart i EM. Gullet er Bruns første i EM, og hans første individuelle medalje internasjonalt.

– Det er jo annerledes når man er vant til å være to, for man har ikke så mange å sparre med. Det er en annen måte å forberede seg på. Men selve konkurransen er mye det samme, de samme utfordringene og de samme tekniske tingene, sier Brun.

– Nå blir det treningsfri i en uke iallfall, og så begynner vi vel OL-oppkjøringen i starten av november.

Lund endte på 4.-plass i sin A-finale tidligere søndag. Den spurtsterke bergenseren avanserte to plasser i siste halvdel av løpet, men det holdt ikke til å klatre opp på seierspallen.

Det klarte derimot Borch, som tok bronse etter en svært dramatisk finale i singlesculleren. Han ble slått av Sverri Nielsen og Natan Wegrzycki-Szymczyk, men kom seg så vidt foran regjerende mester Oliver Zeidler.

Kort etter Borchs finale, skulle rotrioen sette kursen hjem mot Norge. De må kjøre bobil fordi flyturen deres til Polen ble kansellert.

– Ja, vi holder på å pakke nå. Så når Kjetil er kommet seg i mål litt før klokken tre i dag, setter vi oss i bobilen og kjører, lo Brun i telefonen fra Poznan.

Han ror normalt lettvekt dobbeltsculler sammen med Are Strandli, men denne sesongen har han måttet satse i singlesculleren ettersom makkeren valgte å ta en koronapause.

Bruns EM-gull ble en opptur etter at fjorårets EM endte i skuffelse for Norge, som ikke tok en eneste medalje. I år deltar Norge med tre båter: Brun og Maia Lund i lettvekt singlesculler og Kjetil Borch i singlesculler.

(©NTB)

Flere nyheter: