reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Jaroslav Halak hoppet inn i Boston Bruins-målet da stjernekeeper Tuukka Rask trakk seg fra videre spill under viruspandemien. Halak hjalp laget til 3-1-seier over Carolina Hurricanes lørdag og 2-1-ledelse i best av sju kamper i NHLs åttedelsfinale. Foto: Chris Young, The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Bruins vant tross stjernekeeperens sjokkforfall

Boston Bruins slo Carolina Hurricanes 3-1 i NHL-sluttspillet lørdag, selv om stjernekeeper Tuukka Rask halvannen time før kampen trakk seg fra videre spill.

Av NTB | 15.08.2020 22:17:39

Sport: Den 33-årige finnen valgte å forlate «boblen» i Toronto for å være hos sin kone og parets tre små barn, deriblant en nyfødt. Han er den hittil største stjernen som har benyttet seg av adgangen til å trekke seg fra spill under viruspandemien.

– Jeg ønsker å konkurrere sammen med mine lagkamerater, men akkurat nå finnes det ting i livet som er viktigere enn ishockey, og det er å være sammen med familien, sa Rask i en uttalelse.

I hans fravær hoppet 35-årige Jaroslav Halak mellom stengene og reddet 29 skudd da Hurricanes ble slått. Charlie Coyle bidro med ett mål og en assist.

Dermed leder Bruins 2-1 i best av sju kamper, men tapet av Rask svir likevel. Han hadde ligaens laveste snitt for baklengsmål (2,12). Han ble kåret til ligaens beste keeper i 2014 og var en av tre finalister i kampen om den prisen i år.

I avtalen mellom NHL og spillerforeningen om fullføring av sesongen heter det at det er frivillig for spillerne å delta.

(©NTB)

Flere nyheter: