Menu
Sebastian Vettel er på vei bort fra Ferrari-laget. Foto: Joan Monfort / AP / NTB scanpix

Brudd i forhandlingene: Vettel ferdig i Ferrari etter sesongen

Formel 1-stjernen Sebastian Vettel bekrefter at han forlater Ferrari-laget etter 2020-sesongen.

Av NTB | 12.05.2020 09:48:20

Sport: Natt til tirsdag ble det kjent at kontraktsforhandlingene mellom den tyske føreren og det italienske storlaget hadde stoppet opp. Vettel bekrefter selv overfor formel 1s nettsted at han ikke kjører den røde Ferrari-bilen neste år.

– Mitt arbeidsforhold i Scuderia Ferrari avsluttes ved utgangen av 2020. For å få se beste resultatene i denne sporten, er det avgjørende at alle parter samarbeider i perfekt harmoni, sier Vettel.

– Jeg og laget har innsett at det ikke lenger finnes et felles ønske om å holde sammen utover denne sesongen. Økonomiske spørsmål har ikke spilt en rolle i denne felles avgjørelsen. Det er ikke slik jeg tenker når det kommer til visse valg, og det vil det heller aldri være, fortsetter tyskeren med fire VM-titler fra tidligere i karrieren.

Samtidig skriver italienske medier at Renault allerede skal ha gitt 32-åringen et konkret tilbud, fordi Daniel Ricciardo ikke ønsker å forlenge sin kontrakt der, ifølge nettstedet Motorsport.com.

Ferrari har allerede sikret seg en forlenget avtale med Vettels lagkamerat Charles Leclerc ut 2024-sesongen. Vettel var i utgangspunktet Ferraris førstevalg som makker til Leclerc også framover.

Carlos Sainz, som kjører for McLaren-laget, nevnes som en mulig erstatter for Vettel.

Vettel ble verdensmester i fire sesonger på rad som RedBull-fører fra 2010 til 2013. Han skiftet til Ferrari før 2015-sesongen, og der har han blant annet endt på 2.-plass to ganger i VM-sammendraget.

Vettel sier ingenting om hva han kommer til å gjøre etter at Ferrari-kontrakten hans går ut ved årsskiftet. I tyske og italienske medier spekuleres det i at han kan komme til å avslutte sin formel 1-karriere.

(©NTB)

Flere nyheter: