reklame for Utvik Autoservice
Menu
Remco Evenepoel veltet stygt lørdag. Foto: Fabio Ferrari/LaPresse via AP / NTB scanpix

Brudd i bekkenet og lungeskade for sykkelstjerne etter skrekkvelt

Forhåndsfavoritten Remco Evenepoel ble hastet til sykehus etter at han traff en betongkant og ble slynget utfor en skrent under sykkelrittet Il Lombardia.

Av NTB | 15.08.2020 20:32:31

Sport: Den stygge episoden overskygget det sportslige i det som regnes blant de fem monumentene i sykkelsporten, og som ble vunnet av danske Jakob Fuglsang.

Belgiske Evenepoels grusomme velt fant sted i en utforkjøring ned fra fjellet Colma di Sormano, som leder ned mot målgangen ved Como-sjøen. TV-bildene viste at sykkelstjernen fikk et brutalt møte med en høy betongkant før han forsvant utfor en stygg skrent.

Evenepoel fikk relativt raskt tilsyn av medisinsk personell, og bilder i etterkant av velten viste at belgieren var ved bevissthet, men at han skar grimaser av smerte.

Ved 20-tiden meldte så Deceuninck-Quick-Step på egne nettsider at Evenepoel har fått påvist brudd i bekkenet og skader på den ene lungen. Det betyr at 20-åringen ikke blir å se på sykkelen på en god stund.

«Rytteren vår blir på sykehuset til observasjon over natten, før han søndag flyr hjem til Belgia», heter det i meldingen.

Evenepoel var favoritt til å ta karrierens første seier i et av sykkelsportens monumenter lørdag. Slik gikk det altså ikke.

Odd Christian Eiking var norsk deltaker og tråkket inn til 33.-plass 13.04 minutter bak vinneren.

Evenepoels ulykke lørdag var den andre skrekkvelten som rammet Deceuninck-Quick-Step-laget på kort tid. Nylig pådro Fabio Jakobsen seg alvorlige hodeskader da han veltet stygt under et etapperitt i Polen.

Jakobsen ble lagt i kunstig koma etter krasjen, men er nå på bedringens vei.

Deceuninck-Quick-Step-ledelsen ga få opplysninger om Evenepoels tilstand umiddelbart etter velten, men takket for alle støttemeldinger som var kommet inn. Lagledelsen bekreftet riktignok at sykkelprofilen var ved bevissthet på sykehuset, der han gjennomgikk medisinske tester.

Vant rittet gjorde danske Jakob Fuglsang. Han kom til mål alene og vant foran newzealenderen George Bennett og russiske Aleksandr Vlasov. Sistnevnte er lagkamerat med Fuglsang i det kasakhstanske Astana-laget.

(©NTB)

Flere nyheter: