Menu
Olje- og energiminister Tina Bru besøkte mandag Fortum Oslo Varmes energigjenvinningsanlegg på Klemetsrud for å se nærmere på pilotprosjektet som er gjennomført der for CO2-fangst. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bru satser på CCS-konklusjon i høst

Olje- og energiminister Tina Bru (H) har satt seg som mål å få en beslutning om CO2-rensing inn i forslaget til statsbudsjett for 2021.

Av NTB | 24.02.2020 19:31:22

Natur og miljø: Bru fikk mandag en omvisning ved Fortums forbrenningsanlegg på Klemetsrud i Oslo, det ene av to industrianlegg som er med i diskusjonene om fangst og lagring av CO2, såkalt CCS.

Det andre anlegget er Norcems sementfabrikk i Brevik i Porsgrunn.

Planen er å fange CO2 fra minst ett av de to industrianleggene, for så å pumpe den ned under havbunnen. Men prosjektet vil kreve investeringer på minst 11 milliarder kroner, og en endelig investeringsbeslutning har latt vente på seg. Nå bekrefter Bru at hun håper på en avklaring i forslaget til statsbudsjett for 2021.

– Vi har en ambisjon om å ta en beslutning til høsten, sier Bru til NTB.

– Men det forutsetter et grundig forarbeid. Det er stramt med tid for å få på plass alle de tingene som trengs.

Hildegunn T. Blindheim, som er diirektør for klima og miljø i Norsk olje og gass, mener dette er gode nyheter,

– At regjeringen sier de vil støtte prosjektet med fangst og lagring av CO2 er svært gode nyheter. Dette er helt avgjørende for at Norge skal nå sine klimaambisjoner og ikke minst bidra til utslippsreduksjoner fra industri i Europa med lagring av CO2 på norsk sokkel.

(©NTB)

Flere nyheter: