reklame for Utvik Autoservice
Menu
Henrik og Jakob Ingebrigtsen skal onsdag forsøke seg på norgesrekorden på 5 km gateløp på Forus i Stavanger. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Brødrene Ingebrigtsen jakter gateløprekord

Jakob og Henrik Ingebrigtsen skal onsdag løpe et fem kilometer langt gateløp på Forus. Norsk rekord er målet, skriver Stavanger Aftenblad.

Av NTB | 15.05.2020 10:32:48

Sport: Den norske bestenoteringen tilhører Sondre Nordstad Moen med 13.37.

Jakob Ingebrigtsen er naturlig favoritt, mens storebror Henrik er rapportert å være på god vei tilbake etter en vinter uten skadeavbrekk.

– Vi måtte forsikre oss om at løypa er kontrollmålt og konkurransen godkjent av friidrettsforbundet før vi sa ja, sier trener Gjert Ingebrigtsen.

Arrangørklubben Spirit sier til avisen at alle godkjenninger er i orden slik at rekorder kan settes.

– Vi har alt det formelle i orden. Her kan det gå veldig fort, og jeg tror til og med at Ingebrigtsen-brødrene kan bli utfordret av vår egen Zewrei Mezngi, som er norsk statsborger og satser på OL neste år. Han har 28.56 på 10.000 meter. Det forteller om kvalitet, sier Einar Søndeland hos arrangøren.

Gateløpet skal tilpasses smittevernsreglene, så man vil starte som man gjør i Formel 1 med tre og tre i bredden. To puljer vil starte med et halvt minutts mellomrom.

(©NTB)

Flere nyheter: