reklame for Sheiken Bowling
Menu
Feiringen etter at Frankrike spilte seg videre til VM-finale endte med at over 100 personer ble pågrepet i Paris. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Broderlig feiring i Frankrike etter VM-semifinale – minst 115 personer pågrepet

Politiet i Paris pågrep over 100 personer etter VM-semifinalen mellom Frankrike og Marokko onsdag. Men feiringen var mest broderlig.

Av NTB | 15.12.2022 09:27:02

Sport: Frankrike vant oppgjøret 2-0 og tok seg til sin andre finale på rad. For Marokko var kampen uansett historisk.

Etter sluttsignalet samlet det seg store folkemengder rundt Triumfbuen og nedover langs den store handlegaten Champs-Élysées, skriver avisen Le Parisien.

Rundt 10.000 politifolk var utkalt for å¨holde kontroll på gemyttene, hvorav halvparten i hovedstadsområdet.

Ifølge avisen har det vært sammenstøt med politiet flere steder.

I byen Montpellier, sør i Frankrike, døde en ung gutt etter å ha blitt påkjørt av en bil. Le Parisien skriver at føreren av bilen ikke stanset etter at gutten ble påkjørt.

En bygning i Créteil, like utenfor Paris, tok fyr etter at det ble sendt opp fyrverkeri, melder NRK.

Politiet skal også ha hindret en gruppe høyreekstremister med våpen som var på vei til Champs-Elysée for å lage bråk, melder kanalen videre.

Til tross for enkelte sammenstøt melder franske medier om en fredelig feiring, der franskmenn og folk som opprinnelig er fra Marokko feiret sammen.

– Vi gleder oss med Frankrike selv om Marokko spilte bra og hadde fortjent et mål. Vi er tross alt brødre, sa Hossam Boutalah til Le Monde i Bordeaux.

(©NTB)

Flere nyheter: