Menu
EU-vennlige demonstranter samlet utenfor Parlamentet i London. Bildet ble tatt i januar. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix

Britiske utbrytere får tre toryer på laget

Tre konservative parlamentarikere melder overgang til den nye EU-vennlige gruppen som er startet av utbrytere fra Labour.

Av NTB | 20.02.2019 13:33:02

Politikk: De tre torypolitikerne Heidi Allen, Anna Soubry og Sarah Wollaston kunngjorde beslutningen i et felles brev til statsminister Theresa May. Der viser de til brexit som begrunnelse.

“Brexit har redefinert Det konservative partiet – og ødelagt alle forsøk på å modernisere det”, skriver de tre.

Fra før har åtte parlamentarikere fra Labour meldt overgang til den nye sammenslutningen, som kaller seg Uavhengighetsgruppen. Ifølge britisk presse kan en rekke parlamentarikere fra både Labour og De konservative komme til å slå følge de nærmeste dagene.

Den nye gruppen fikk tirsdag en oppslutning på 10 prosent i en fersk meningsmåling gjennomført for Sky News. Det er 1 prosentpoeng mer enn Liberaldemokratene, som får 9 prosent.

De konservative får til sammenligning en oppslutning på 32 prosent, mens Labour får 26 prosent.

Labour-utbryterne har vist til misnøye med partileder Jeremy Corbyn og et mangelfullt oppgjør med antisemittiske holdninger i Labour som begrunnelse for beslutningen om å gå ut.

Flere av utbryterne har også markert seg som sterke motstandere av brexit.

(©NTB)

Flere nyheter: