reklame for Utvik Autoservice
Menu
Her lastes den første forsendelsen av covid-19-vaksiner av en varebil ved Croydon University Hospital i London søndag. Foto: Gareth Fuller / pool via AP / NTB

Britiske sykehus mottar koronavaksiner

Legemiddelselskapene Pfizer og Biontechs koronavaksine sendes nå ut til sykehus i England. Vaksinering starter tirsdag.

Av NTB | 07.12.2020 01:23:03

Medisin og helse: Femti sykehus i England er plukket ut som sentre der denne vaksinen kan gis. Croydon University Hospital i Sør-London mottok vaksinen søndag, melder BBC.

Mandag fortsetter distribueringen av rundt 800.000 doser til flere sykehus, slik at vaksineringen kan starte tirsdag, opplyste det britiske helsevesenet NHS’ medisinske direktør Stephen Powis søndag.

Han advarte samtidig om at distribueringen vil være et maratonløp og ikke noen sprint.

– Det vil ta mange måneder å vaksinere alle som trenger det, sa han.

Også Skottland, Wales og Nord-Irland starter vaksinering tirsdag.

I første omgang er det kun beboere og ansatte på syke- og eldrehjem som får vaksinen. Deretter er det gruppen over 80 år, helsepersonell i førstelinjen og pleiere som får tilgang, før øvrige grupper gradvis også får tilbud.

Den britiske regjeringen har bestilt 40 millioner doser, nok til å vaksinere 20 millioner av de over 66 millioner innbyggerne.

Pfizer og Biontechs vaksine er produsert i Belgia og må oppbevares i spesialbeholdere med temperatur på minst -70 grader. Britiske myndigheter har gitt nødgodkjenning for denne vaksinen, som ventes å bli hastegodkjent i EU i romjulen.

(©NTB)

Flere nyheter: