reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Den første pasienten fikk en dose av Pfizers og Biontechs koronavaksine i mai. 9. november meldte selskapene at vaksinen er 95 prosent effektiv, og tre uker senere har Storbritannia godkjent at den kan gis til folk flest. Arkivfoto: University of Maryland School of Medicine / AP / NTB

Britiske myndigheter forsikrer at vaksinen ble godkjent etter strenge vurderinger

Det ble ikke tatt noen snarveier da koronavaksinen fra Pfizer og Biontech ble godkjent på rekordtid, sier det britiske legemiddelverket.

Av NTB | 02.12.2020 12:39:07

Politikk: – Sikkerheten til publikum vil alltid komme først, understreker June Raine, som er sjef for legemiddelverket MHRA.

På en pressekonferanse onsdag forklarte hun hvordan britiske myndigheter har klart å godkjenne vaksinen på rekordtid. Overlappende tester av vaksinen og vurderinger av den har pågått siden juni, da foreløpige resultater fra vaksinen ble gjort kjent.

– Det er ikke tatt noen snarveier. Ingen i det hele tatt, understreket Raine.

Storbritannia er det første vestlige landet som har godkjent en koronavaksine til allmenn bruk. Vaksinen utviklet av amerikanske Pfizer og tyske Biontech kan tas i bruk allerede neste uke. Planen er å vaksinere millioner av briter innen utgangen av året, ifølge den britiske regjeringen. Det er eldre på sykehjem og helsearbeidere som vil få vaksinen først.

Produsentene har meldt at vaksinene er 95 prosent effektiv.

(©NTB)

Flere nyheter: