Menu
Boris Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien. Foto: / Ian Vogler / Pool Photo via AP / NTB

Britiske medier: Partifeller vil stille Johnson for mistillit

Opptil 20 av partifellene til Storbritannias statsminister Boris Johnson i Parlamentet vil stille mistillitsforslag mot ham, ifølge The Daily Telegraph.

Av NTB | 19.01.2022 01:06:01

økonomi og næringsliv: Det er politisk redaktør Christopher Hope i avisa som melder om planen på Twitter. Ifølge ham er det en mulighet for at grensa på 54 av 360 konservative parlamentsmedlemmer som trengs for å utløse et mistillitsvotum, blir nådd.

Også ITV News viser til kilder med lignende opplysninger.

Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien, i strid med gjeldende smittevernregler.

Britiske medier har meldt om minst elleve fester som angivelig fant sted enten i statsministerboligen eller i andre regjeringslokaler mellom mai 2020 og april 2021, skriver Reuters.

Enkelte av festene fant sted på tidspunkter der det var så strenge regler at familiemedlemmer ikke kunne møtes om de ikke bodde i samme husstand, skriver Ritzau.

Johnson har flere ganger beklaget festene, senest tirsdag.

De konservative parlamentarikerne vil angivelig komme med mistillitsforslaget onsdag. Opposisjonspartiet Labour har lenge krevd at Johnson går av på grunn av festene.

(©NTB)

Flere nyheter: