reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Regjeringens øverste medisinske rådgiver, Professor Chris Whitty (t.v.), sammen med regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance (t.h.), advarte britene på mandagens pressekonferanse om at de er på et vendepunkt i smitteutviklingen, og at koronasmitten kan komme ut av kontroll. Foto: Alberto Pezzali / AP Photo / NTB

Britiske helsemyndigheter advarer: Smittespredningen kan komme ut av kontroll

Storbritannia har i negativ forstand "rundet et hjørne" i pandemien, sier den britiske regjeringens øverste medisinske rådgiver.

Av NTB | 21.09.2020 12:53:24

Medisin og helse: – Hvis vi gjør for lite, vil koronaviruset komme ut av kontroll, advarte professor og helsesjef Chris Whitty på en pressekonferanse mandag.

Whitty sa han tror britene går en veldig utfordrende vinterperiode i møte, og at smitteutviklingen i Storbritannia i september er kommet til et vendepunkt av den negative sorten.

Han håper at en vaksine vil kunne være klar allerede ved utgangen av 2020 for spesielt utsatte grupper, og videre tilgjengelig utover året for den resterende befolkningen.

Helsesjefen advarte samtidig mot de økonomiske konsekvensene av for inngripende innstramninger, etter at statsminister Boris Johnson har brukt helgen på å vurdere en to ukers «mini-nedstenging» av England.

Søndag ble det rapportert om nær 4.000 nye smittetilfeller og 18 døde i Storbritannia.

(©NTB)

Flere nyheter: