reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Storbritannias helseminister Matt Hancock sier noen barn har dødd av et sjeldent betennelsessyndrom som han frykter har forbindelse til koronaviruset. Foto: AP / NTB scanpix

Britiske barn har dødd av betennelsessykdom – kan være forbundet med korona

I Storbritannia har flere barn dødd av en sjelden betennelsessykdom som forskere tror kan være forbundet med covid-19, opplyser helseminister Matt Hancock.

Av NTB | 28.04.2020 11:03:13

Politikk: Barna har ikke vært syke i forveien, skriver Reuters.

– Det er noen barn som har dødd, som ikke hadde underliggende helseproblemer, sier Hancock til LBC Radio. Men antallet er lavt, understreker han.

I Storbritannia er det sendt ut et varsel til legene om at intensivavdelinger i London og andre deler av landet har fått inn alvorlig syke barn med uvanlige symptomer, skriver BBC.

Ifølge medisinsk direktør Stephen Powis ved det offentlige helsevesenet NHS har de nylig blitt klar over problemet.

– Det er bare de siste dagene vi har sett rapporter om dette, sier han.

Blant symptomene er høy feber og hovne arterier. Sykdommen minner om Kawasaki-sykdommen, som er mer vanlig i deler av Asia. Enkelte av barna, men ikke alle, har testet positivt for koronaviruset.

Britiske og italienske medisinske eksperter gransker nå om det der en mulig forbindelse mellom koronaviruset og utbruddene av alvorlig betennelsessykdom blant barn som er lagt inn på sykehus.

Også nord i Italia, et av områdene som er hardest rammet av koronapandemien, er det rapportert om et usedvanlig høyt antall barn under ni år som er rammet.

– Det er en ny sykdom som vi tror kan være forårsaket av koronaviruset, men vi er ikke 100 prosent sikre. Men dette er noe vi er urolige for, sier Hancock.

(©NTB)

Flere nyheter: