Menu
Storbritannias helseminister Sajid Javid under et pressemøte i januar. Foto: AP / NTB

Britiske barn får tilbud om koronavaksine

Barn i alderen fem til elleve år vil få tilbud om koronavaksine i England, i likhet med det øvrige Storbritannia, opplyser regjeringen.

Av NTB | 16.02.2022 19:56:21

Politikk: Beslutningen kommer nesten to måneder etter at det britiske legemiddeltilsynet åpnet for å benytte en lavere dose av Pfizer/Biontech-vaksinen på barn ned i femårsalderen.

Hittil er det bare barn under tolv år i risikogruppen som har fått tilbud om vaksine. Men helseminister Sajid Javid, som kun har ansvaret for England, sier nå at tilbudet vil bli utvidet.

– NHS vil i løpet av april utvide dette ikke-nødvendige tilbudet til alle barn, sier Javid.

Helsemyndighetene i Skottland, Wales og Nord-Irland kunngjorde onsdag at de vil gjøre det samme.

Rundt 85 prosent av befolkningen over 12 år er fullvaksinert i Storbritannia, som ligger etter USA og europeiske land som Frankrike, Tyskland og Italia i vaksineringen av yngre barn. USA ble i november det første store landet som begynte å vaksinere barn under 12 år, og i januar opplyste myndighetene der at over åtte millioner av dem har fått koronavaksine.

Pfizer og Biontech opplyste tidligere i februar at de søker nødgodkjenning i USA for å koronavaksinere barn ned til seks måneders alder.

I Norge er det ingen generell anbefaling om å vaksinere barn mellom 5 og 11 år, men helsemyndighetene har siden januar gitt et slikt vaksinetilbud til foreldre som ønsker det.

(©NTB)

Flere nyheter: