Menu
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tok imot Storbritannias statsminister Boris Johnson i EU-hovedkvarteret i Brussel onsdag. Foto: AP / NTB

Britisk regjeringskilde: EUs tilbud er fortsatt uakseptabelt

Kvelden før fristen utløper for EU og Storbritannia, sier en britisk regjeringskilde at EUs tilbud fortsatt er uakseptabelt.

Av NTB | 12.12.2020 23:08:54

Økonomi og næringsliv: Statsminister Boris Johnson og hans europeiske motpart har satt søndag som siste frist for å finne ut om det har noen hensikt å fortsette forhandlingene om en handelsavtale.

Det ventes at Johnson vil snakke med EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen søndag, skriver Sky News kvelden i forveien.

Begge parter sa før helgen at ingen avtale er mer sannsynlig enn at de blir enige.

– Samtalene fortsetter gjennom natten, men slik ting ser ut nå, så er tilbudet fra EU som ligger på bordet, fortsatt uakseptabelt, sier en ikke navngitt regjeringskilde til Sky News og nyhetsbyrået AFP.

– Statsministeren vil snu alle steiner i denne prosessen, men han er helt tydelig: Enhver avtale må være rettferdig og respektere den grunnleggende holdningen om at Storbritannia vil være en suveren nasjon om en tre ukers tid, sier kilden i identiske uttalelser sitert i de to mediene.

(©NTB)

Flere nyheter: