reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ambulansehelikoptre ved åstedet for knivstikkingen i parken i Reading lørdag. Foto: COGP79 / AP / NTB scanpix

Britisk politi tror knivdrapene i Reading var terrorangrep

Politiet har endret oppfatning av knivangrepet i Reading og tror nå det dreier seg om et terrorangrep.

Av NTB | 21.06.2020 13:04:10

Krig og konflikter: En 25 år gammel mann ble pågrepet på stedet og er siktet for ugjerningen.

Politiet sa først at det trolig ikke dreide seg om et terrorisme. Men søndag var vurderingen endret, og politiet opplyste at drapene etterforskes som et terrorangrep.

Vurderingen er gjort av antiterrorpolitiet, som nå har overtatt etterforskningen.

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han er forferdet over knivangrepet i byen Reading og sier regjeringen er klar til å gjøre endringer i loven dersom det er behov for det.

– Det vil vi ikke nøle med, sier han ifølge Reuters.

Selv om terrorisme nå regnes som det mest sannsynlige motivet, vil ikke politiet utelukke andre mulige forklaringer.

– Det er langt fra sikkert hva som var motivasjonen bak denne fryktelige handlingen, sier Neil Basu, som leder det britiske antiterrorpolitiet.

Nyhetsbyrået Press Association melder at den pågrepne 25-åringen er en asylsøker fra Libya. Dette er ikke offisielt bekreftet av politiet.

Etter knivangrepet kunne folk i Reading høre en eksplosjon. Dette var trolig en kontrollert sprengning utført av politiet i den antatte gjerningsmannens bolig.

– En person som var alene, kom gående og ropte plutselig ut noen uforståelige ord og gikk bort til en gruppe på om lag ti personer og begynte å stikke dem. Han stakk tre av dem alvorlig i nakken og under armene og så snudde han rundt og begynte å løpe mot meg, fortalte Lawrence Worth til Sky News.

Worth måtte selv løpe fra angriperen. En rekke videoer som er lagt ut på sosiale medier, viser flere personer som lå urørlig på bakken mens andre drev gjenopplivningsforsøk på dem etter knivstikkingen.

Byen Reading ligger 6 mil vest for London og har over 200.000 innbyggere. I parken var det en demonstrasjon mot rasisme noen timer før angrepet, men politiet tror ikke det er noen sammenheng mellom demonstrasjonen og knivdrapene.

Etterforskerne leter ikke etter flere mistenkte, og alt tyder på at gjerningsmannen opererte alene. Trusselnivået i Storbritannia er ikke blitt hevet som følge av knivangrepet.

Vitner som så angrepet i parken, har fortalt om en mann som kom opp til en gruppe mennesker og tilsynelatende helt umotivert begynte å stikke dem ned bakfra.

Flere nyheter: