Menu
Briten Jim Fitton (t.v.) er dømt til 15 års fengsel i Irak for forsøk på smugling av antikviteter fra landet. Tyske Volker Waldmann (i midten) ble frifunnet for anklagen om smugling. Foto: AP / NTB

Britisk pensjonist dømt for antikvitetssmugling i Irak

En irakisk domstol har dømt en 66 år gammel brite til 15 års fengsel for forsøk på å smugle verdifulle antikviteter fra landet.

Av NTB | 06.06.2022 18:00:54

Kultur og underholdning: James Fitton skal ha plukket opp antikvitetene under en ferietur til Irak, og han ble pågrepet på flyplassen i Bagdad sammen med den 60 år gamle tyskeren Volker Waldmann.

I Fittons koffert fant tollerne et dusin steintøy- og keramikkbiter, mens det ble funnet to slike biter i Waldmanns koffert.

Briten hevdet til sitt forsvar at han ikke visste at det var forbudt å ta bitene ut av Irak, men dommeren mente at 66-åringen var kjent med dette, og med vitende og vilje hadde fjernet dem fra et arkeologisk funnsted.

Smugling av antikviteter kan straffes med døden i Irak, men dommen lød på 15 års fengsel. Waldmann nektet kjennskap til de to bitene som ble funnet i hans koffert, og ble frifunnet.

(©NTB)

Flere nyheter: