Menu
Daniil Medvedev i aksjon i Indian Wells-turneringen i USA. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB

Britisk minister truer russere med Wimbledon-nekt: – Må forsikre at de ikke støtter Putin

Russlands tennisstjerne Daniil Medvedev kan bli nødt til å ta tydelig avstand fra Vladimir Putins krigføring i Ukraina for å få delta i Wimbledon-turneringen.

Av NTB | 15.03.2022 20:40:06

Sport: Det vil være et krav om den britiske idrettsministeren Nigel Huddleston får viljen sin. Han mener det ikke holder at russiske tennisspillere må spille under nøytralt flagg.

– Jeg synes vi må gå enda lenger. Russiske utøvere må forsikre at de ikke støtter Vladimir Putins handlinger. Vi holder på å overveie hva som trengs for å få disse forsikringene, svarte Huddleston på spørsmål i parlamentet om Medvedevs deltakelse i Wimbledon.

Huddleston la til at han er i kontakt med Wimbledon-arrangøren All England Club om saken. Han vil også i dialog med andre lands idrettsministere for å få en bred enighet om hvordan man skal behandle russiske utøvere i individuelle konkurranser.

Det internasjonale tennisforbundet har utestengt Russland fra spill i lagturneringer som Davis Cup og Billie Jean King Cup. Grepet ble tatt som en konsekvens av det russiske angrepet på Ukraina.

Som enkeltutøvere får derimot russere lov til å delta på tennistourene til ATP og WTA. Det gjør det mulig for Medvedev å spille videre.

Mandag røk han overraskende ut av Indian Wells-turneringens tredje runde, og tapet gjør at 26-åringen fra neste uke mister statusen som verdensener i tennis. Den rollen inntok Medvedev nylig da han jekket ned Novak Djokovic.

(©NTB)

Flere nyheter: