Menu
Harry Kane i aksjon med det Fifa-godkjente armbindet under Englands 0-0-kamp mot USA i VM. Foto: Julio Cortez / AP / NTB

Britisk minister skal bære regnbuebind i Qatar-VM

Storbritannias idrettsminister Stuart Andrew varsler at han kommer til å ha det Fifa-forbudte OneLove-bindet på armen når England møter Wales i VM.

Av NTB | 28.11.2022 15:27:05

Sport: Han synes det var en «stor urett» fra Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) å true lag og kapteiner med sportslige konsekvenser ved bruk av armbindet.

OneLove-kampanjen står opp mot diskriminering og bruker aktivt regnbuefarger for å vise solidaritet med LHBT+-miljøet. I Qatar er homofili forbudt.

Tidligere i VM-sluttspillet overvar Tysklands innenriksminister Nancy Faeser et oppgjør med det regnbuefarget bindet rundt armen. Det samme gjorde Belgias utenriksminister Hadja Lahbib.

Nå skal Andrew, som selv er homofil, gjøre det samme på stadionet i Al Rayyan.

– Jeg ble glad da jeg så den tyske ministeren bære det på kamp. Jeg mener det er viktig at jeg også gjør det, sier den britiske idrettsministeren.

England er garantert mer VM-spill med uavgjort mot naboen Wales tirsdag. Waliserne må vinne og håpe på et gunstig resultat i møtet mellom Iran og USA.

(©NTB)

Flere nyheter: