reklame for smiaa
Menu
99 år gamle Tom Moore har selv blitt behandlet for kreft og en brukket hofte av det britiske helsevesenet. Nå vil han gi tilbake. Over 700.000 personer har bidratt i innsamlingsaksjonen hans. Foto: Moore Family via AP / NTB scanpix

Britisk krigsveteran (99) samlet inn millionbeløp ved å gå tur i hagen

Krigsveteranen Tom Moore (99) har samlet inn over 195 millioner kroner til helsevesenet i Storbritannia ved å gå 100 runder i hagen sin.

Av NTB | 16.04.2020 21:03:04

Sosiale forhold: Moore tjenestegjorde i India under 2. verdenskrig og bor nå i Bedfordshire sør i England. Her satte han seg fore å samle inn penger til det britiske helsevesenet NHS og deres kamp mot koronaepidemien.

Håpet var å få inn 1.000 pund. Det skulle han gjøre ved å gå 100 lengder med rullatoren i sin 25 meter lange hage. Han begynte 8. april, og planen var å rekket det i tide til 100-årsdagen 30. april.

Det klarte han med glans. Torsdag ettermiddag fullførte Moore den siste etappen, og det med soldater fra Yorkshire Regiment som æresvakter. Da hadde han samlet inn over 195 millioner kroner fra over 700.000 givere fra hele verden.

– Det er fantastisk for våre leger og sykepleiere ved frontlinjen, sier Moore som er overveldet over den store givergleden.

Blant giverne var hertugen av Cambridge, også kjent som prins William. Og en talsmann for Boris Johnson sier den koronasyke statsministeren «helt klart» vil finne en måte å hedre Moore på.

– I den siste krigen var det soldater i uniform ved frontlinjen. Denne gangen består hæren av leger og sykepleiere i uniform, sa Moore til britisk TV tidligere denne uken.

(©NTB)

Flere nyheter: