Menu
EUs sjefforhandler Michel Barnier, her i Brussel fredag. Foto: Olivier Hoslet / AP / NTB

Britisk kilde: Brexit-forhandlingene fortsetter mandag

Brexit-forhandlingene fortsetter mandag, til tross for at det er «vanskelige og betydelige» meningsforskjeller mellom partene, sier en britisk regjeringskilde.

Av NTB | 20.12.2020 21:23:17

Økonomi og næringsliv: – Vi fortsetter å utforske enhver vei som er i tråd med de grunnleggende prinsippene vi brakte til forhandlingsbordet, sier kilden.

– EU er forpliktet til en rettferdig, gjensidig og balansert avtale. Vi respekterer Storbritannias suverenitet, og forventer det samme av dem, skrev han i en Twitter-melding. Barnier føyde til at begge parter skal ha rett til å lage sine egne lover og kontrollere egne farvann.

Lederne for EUs og Storbritannias delegasjoner holdt tidligere på dagen et møte ansikt-til-ansikt. Det er uklart hva møtet mellom Barnier og David Frost resulterte i.

EU-siden har kommet med et tilbud til Storbritannia om kompensasjon for fisk som fanges av medlemslandenes fiskeriflåter i britisk farvann, men det ble avvist av britene, opplyser EU-kilder til DPA.

EU-parlamentet har sagt at søndag er siste frist for en enighet dersom de skal kunne holde et ekstramøte og godkjenne avtalen før året er omme. Ved årsskiftet utløper overgangsperioden etter brexit, og britene forlater det indre markedet.

(©NTB)

Flere nyheter: