Menu
Stadig flere briter har fått påvist deltavarianten av koronaviruset den siste uken. Nå står landets gjenåpningsplan i fare for å bli forsinket. Foto: Peter Byrne / AP / NTB

Britisk helseforetak: Deltavarianten 60 prosent mer smittsom

Deltaviruset smitter lettere enn tidligere mutasjoner, og en ny rapport fra Public Health England viser at vaksinene virker dårligere mot varianten.

Av NTB | 11.06.2021 13:07:36

Medisin og helse: Deltavarianten, som først ble påvist i India, er 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten, som ble oppdaget i Storbritannia, opplyser Public Health England ifølge Sky News.

Det britiske folkehelseforetaket sier også at vaksinene er mindre effektive mot deltavarianten av koronaviruset.

Over 90 prosent av alle smittetilfellene i Storbritannia skyldes nå deltavarianten.

Viruset sprer seg til tross for at 60 prosent av den voksne britiske befolkningen har fått sin første dose koronavaksine. 40 prosent av befolkningen er fullvaksinert.

Public Health England sier en av grunnene til at deltasmitten har økt fra 12.341 tilfeller forrige uke til 42.323 denne uken, er raskere testsvar. I tillegg er det blitt enklere å identifisere tilfeller av varianten.

Smitteøkningen i Storbritannia de seneste dagene kan forsinke neste trinn av gjenåpningen, som etter planen skulle tas 21. juni.

(©NTB)

Flere nyheter: