Menu
Storbritannias kvinnelag i curling jubler etter å ha vunnet den dramatiske OL-semifinalen mot Sverige etter forlengning. Foto: Nariman El-Mofty, AP / NTB

Britisk curlingfeber – to OL-finaler i helgen

Storbritannias kvinnelag i curling slo Sverige 12-11 i en svært dramatisk OL-semifinale fredag. I helgen kan det bli to britiske OL-gull.

Av NTB | 19.02.2022 21:12:29

Sport: Lørdag spiller Bruce Mouats lag mot Sverige i mennenes finale, mens Eve Muirheads kvinnelag møter Japan i kvinnefinalen søndag.

Storbritannia har ennå ikke tegnet seg på medaljestatistikken i OL, men nå er nasjonen garantert minst to medaljer. Spørsmålet er om de blir av gull eller sølv.

BBC har dekket OL bredt og entusiastisk, også i idretter der britene har lite å hente. Ettersom curlinglagene har nærmet seg finaler har entusiasmen steget til betydelige høyder, og fredag tok det helt av.

Semifinalen mot Anna Hasselborgs svenske lag ble nemlig et sjeldent drama. Det startet med fire svenske poeng i første omgang, men britene bet seg fast, og på stillingen 8-7 til Sverige briljerte Muirhead ved å sikre fire poeng i nest siste omgang. Plutselig ledet britene 11-8.

Jubelen ble vendt til fortvilelse da Hasselborg slo tilbake med tre poeng i siste omgang, og med 11-11 gikk kampen til forlengning. Der hadde britene sistestein og holdt nervene i sjakk. Da Hasselborg misset med sin siste stein, var det over.

Motstander i finalen blir Satsuki Fujisawas japanske overraskelseslag, som slo grunnserievinner Sveits 8-6.

(©NTB)

Flere nyheter: