Menu
British Open-vinner Cameron Smith kan være på vei til å bytte ut spill i PGA for å bli den siste stjernen til å slutte seg til LIV-touren. Foto: Peter Morrison / AP / NTB

British Open-vinneren nærmer seg LIV-touren – nektet å svare på spekulasjonene

Cameron Smith vil ikke uttale seg om ryktene som går på at han kan bli klar for den kontroversielle LIV-touren. Søndag vant han majorturneringen British Open.

Av NTB | 18.07.2022 13:10:49

Sport: Den saudifinansierte golftouren har klart å lokke til seg flere store spillere den siste tiden. Nå skal Smith og flere andre profiler være nær ved å bytte ut PGA med LIV-touren.

Smith var ikke særlig fornøyd da han ble spurt om spekulasjonene etter å ha tatt sin første majortittel.

– Jeg vant akkurat British Open, og du spør meg om det? Jeg synes ikke det er særlig bra, sa verdenstoeren, ifølge Daily Mail.

Den britiske avisen skriver at Tommy Fleetwood, Hideki Matsuyama, Marc Leishman, Bubba Watson og svenske Henrik Stenson også skal være høyaktuelle som nye LIV-golfere. Stenson vil i så fall miste ansvaret han fikk i mars som Ryder Cup-kaptein for Europa.

Smith ble den første australieren til å vinne British Open siden LIV-direktør Greg Norman gjorde det i 1993. Etter søndagens seier i Skottland høstet Smith ros hos Norman på Twitter.

– En spektakulær siste runde, kompis. En triumf for deg og for Australia, som den første australieren til å vinne på 29 år. Du er i godt selskap, skrev Norman.

Tidligere i måneden ble Hovland pepret med spørsmål om LIV-touren etter en veldedighetsturnering i Vear i Vestfold. 24-åringen bekreftet på spørsmål fra NTB at han avslo et tilbud fra LIV Golf i fjor.

– Det er ganske uaktuelt å spille turneringer der du ikke får verdensrankingpoeng, sa Hovland.

Enn så lenge kan man ikke tjene rankingpoeng gjennom spill på LIV-touren, som senest sist uke krevde å få formell anerkjennelse på OWGR-rankingen.

Den nyetablerte touren er særlig kontroversiell fordi den er økonomisk støttet av det statlige fondet i Saudi-Arabia. Kritikerne mener det hele er et forsøk på å «sportsvaske» landets omdømme.

Phil Mickelson, Brooks Koepka og Patrick Reed, i tillegg til nevnte DeChambeau og Johnson, er blant profilene som allerede har godtatt lukrative tilbud fra LIV Golf.

Dersom den kontroversielle touren klarer å lokke til seg Cameron Smith, vil han bli den høyest rangerte spilleren som deltar der. Smith avanserte mandag fra 6.-plass til 2.-plass på rankingen.

Verdenstreer Rory McIlroy, som søndag ble nummer tre i British Open, er en av profilene som har gått hardt ut mot dem som har valgt å delta på LIV-touren. Det gjorde også tidenes største golfspiller Tiger Woods sist uke.

– De snur ryggen til det som har gitt dem den posisjonen de er i nå, sa Tiger Woods for en drøy uke siden, ifølge Sports Illustrated.

Viktor Hovland endte på delt 4.-plass i British Open, der LIV-profilene Bryson DeChambeau og Dustin Johnson sikret topp 10-plasseringer.

Tidligere har Hovland uttalt til Norsk Golf at hvis alle spillerne bytter til LIV-touren, «gir det meg ikke noe valg».

(©NTB)

Flere nyheter: