Menu
Britenes nye finansminister Jeremy Hunt sier at forgjengeren gjorde feil og at enkelte må regne med å betale mer i skatt. Foto: AP / NTB

Britenes nye finansminister sier forgjengeren gjorde feil

Storbritannias nyutnevnte finansminister Jeremy Hunt varslet økte skatter og sier at forgjengeren Kwasi Kwarteng gjorde feil.

Av NTB | 15.10.2022 11:00:59

Politikk: I et intervju med Sky News erkjenner Hunt at regjeringen vil måtte ta vanskelige avgjørelser i tiden framover.

– Noen skatter vil ikke bli kuttet så raskt som folk ønsker, og noen skatter vil øke, sier Hunt.

Skattekutt har vært fanesak for statsminister Liz Truss og utgjorde også kjernen i det omstridte budsjettforslaget hun og daværende finansminister Kwasi Kwarteng la fram i september.

Budsjettforslaget la opp til de største skattekuttene på 50 år, samt store låneopptak. Dette utløste stor uro i finansmarkedene ettersom Storbritannia står midt oppe i en økonomisk krise med stigende renter og kraftig inflasjon.

Truss har siden gått tilbake på forslaget om å fjerne toppskatten for de rikeste, og fredag gjorde hun også helomvending i spørsmålet om selskapsskatt.

– Det ble gjort feil. Dette har statsministeren erkjent, og det er derfor jeg er her, sier Hunt i intervjuet med Sky News.

(©NTB)

Flere nyheter: