reklame
Menu
Federica Brignone var en glad vinner av søndagens verdenscuprenn i super-G i Russland. Foto: Gabriele Facciotti, AP / NTB scanpix

Brignone tok innpå Shiffrin med super-G-seier

Federica Brignone suste inn til seier i super-G da det omsider kunne gjennomføres verdenscuprenn i OL-løypene fra 2014. Hun overtok ledelsen i super-G-cupen.

Av NTB | 02.02.2020 17:45:59

Sport: Lørdagens oppsatte utforrenn måtte avlyses fordi vanskelige vær- og løypeforhold i Rosa Khutor nær Sotsji gjorde det uforsvarlig å sende løpere utfor. Verdenscupleder Mikaela Shiffrin så ut til å ha tatt en klok avgjørelse da hun droppet turen til Russland, men søndag ble det renn, og amerikanerens nærmeste konkurrent tok innpå 100 poeng i sammendraget.

Samtidig overtok Brignone ledelsen i super-G-cupen, 16 poeng foran Corinne Suter og 30 foran Shiffrin.

– Super-G er min favoritt. Det er i den disiplinen det er mest gøy å kjøre, og jeg er veldig stolt over dagens seier, sa 29-åringen etter å ha kjørt inn til bestetid 0,20 sekund foran Sofia Goggia, som sikret italiensk dobbeltseier.

På en dag med brukbare løypeforhold, men dårlig sikt var Brignone den klart beste. Joana Hählen fra Sveits ble nummer tre, mens Suter måtte nøye seg med fjerdeplass.

Kajsa Vickhoff Lie, som var eneste norske deltaker, kjørte inn til 21.-plass og var slått med 2,72 sekunder.

Brignone noterte sin 14. verdenscupseier og den fjerde denne sesongen. For aller første gang leder hun sammenlagt i kampen om en av krystallkulene.

Shiffrin valgte å bli hjemme i helgen for å hvile og trene. I totalcupen leder hun fortsatt overlegent, nå med 270 poengs margin til Brignone.

(©NTB)

Flere nyheter: