Menu
Harry Kane scoretn igjen mot Dinamo Zagreb torsdag. Foto: Alastair Grant, Pool / AP / NTB

Brennhete Kane fikset ny Tottenham-seier

Harry Kane scorer på bestiling for Tottenham om dagen. Torsdag ble det en to nye fulltreffere da Dinamo Zagreb ble slått 2-0 i europaligaen.

Av NTB | 11.03.2021 23:09:34

Sport: Seieren betyr at Tottenham har et godt utgangspunkt foran returkampen i åttedelsfinalen. Det skal formsterke Kane ha sin del av æren for.

Måltyven scoret to ganger i ligamøtet med Crystal Palace søndag og er oppe i 16 scoringer i Premier League denne sesongen. Torsdag gjorde han det samme i Europa.

24 minutter var spilt av kampen i London da ballen slo i stolpen bak Dinamo-keeper Dominik Livakovic etter en strålende avslutning av Erik Lamela. Returen satte Kane våkent i det tomme målet.

Scoringen kom på én av svært målsjanser i en første omgang der Tottenham hadde ballen klart mest.

Dermed var kampen punktert.

Skåret i gleden for hjemmelaget var at tomålsscorer Kane forlot banen seks minutter før full tid. Tre minutter tidligere hadde han ligget på gresset med smerter etter å ha blitt taklet.

Kane forlot banen uten tegn til å være skadet, men Tottenham vil nok likevel holde pusten i påvente av avklaringer rundt spissens helsesituasjon.

For Tottenham kommer storkampene tett som hagl om dagen. Allerede søndag er det prestisjetungt London-derby mot Martin Ødegaard og Arsenal.

Neste torsdag spilles så returkampen mot Dinamo Zagreb. Alt tyder på at Tottenham er på god vei mot kvartfinale i europaligaen.

Etter pause kom Kane igjen i fokus. 20 minutter før full tid var Tottenham-spissen våkent framme da Dinamo-forsvarer Kévin Théophile-Catherine leverte et svakt klareringsforsøk på et innlegg fra Serge Aurier.

Manager Jose Mourinho mønstret et svært sterkt mannskap, men valgte å gi Gareth Bale en hvil. Waliseren har vært forrykende form den siste tiden. Torsdag fikk han den siste snaue halvtimen som innbytter.

(©NTB)

Flere nyheter: