reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Sherida Spitse (t.h) var helt sentral da Vålerenga tok seg til cupfinale. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Brennhet Spitse ledet Vålerenga til cupfinale: – Fint å vite at jeg skal hjem snart

Ajax-klare Sherida Spitse gnistret da Vålerenga vant 4-0 over Avaldsnes i semifinalen i cupen.

Av NTB | 22.11.2020 18:23:12

Sport: Etter at LSK Kvinner kapret den andre cupfinaleplassen med sin 2-1-seier mot Sandviken lørdag, betyr Vålerengas seier at årets cupfinale blir en reprise av fjorårets. Den gang vant kanarifuglene 5-1.

– Jeg føler meg bra. Det er også fint å vite at jeg skal hjem snart. Det gjør meg litt mer glad, men betyr også at jeg vil vinne, sa Spitse til NRK.

Årets cupfinale spilles 13. desember.

– Det har tatt tid for laget å finne ut av hvordan vi skal spille, men nå er vi i form, sa Synne Jensen.

Avaldsnes gikk knallhardt ut og sjokkerte Vålerenga i starten, men de kongeblå fra hovedstaden jobbet seg inn i kampen.

Midtveis i første omgang vant hjemmelagets Sigrid Heien Hansen ballen høyt i banen. Njoya Ajara fyrte så løs fra omkring 30 meter, men ballen dundret i tverrliggeren.

Og det gikk ikke engang fem minutter før det skjedde igjen. Synne Jensen fant Spitse, som skrudde ballen sikkert i lengste hjørne.

Kort tid etter var det Spitses tur til å innta servitørrollen. Tomålsscoreren fant Jensen med en gnistrende pasning, og 24-åringen styrte inn tremålsledelsen på kontrollert vis.

2. omgang var fem minutter gammel da Dejana Stefanovic stusset ballen inn i nettet fra første stolpe etter en presis corner fra Andrine Tomter.

Det var det nærmeste gjestene kom redusering i en kamp Vålerenga styrte fra start til slutt.

Seieren betyr at «The Double» er innen rekkevidde for Vålerenga. Før den utsatte siste serierunden i Toppserien, som spilles 6. desember, leder Oslo-klubben ligaen på bedre målforskjell enn Rosenborg, ett poeng foran Avaldsnes.

Vålerenga er også klar for 16-delsfinale i mesterligaen neste måned.

Men ikke mer enn et minutt etterpå smalt det i samme ende: Nederlands landslagskaptein Sherida Spitse, som er klar for spill i Ajax etter sesongen, fikk ballen i returrommet og klinte til med høyreslegga. Victoria Esson i Avaldsnes-buret var aldri i nærheten av prosjektilet.

Elise Thorsnes var blek på topp for Avaldsnes og ble tatt av banen allerede etter 55 minutter. Nettsuset til Rasheedat Ajibade etter drøye 70 minutter var pent, men ble avvinket for offside av assistentdommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: