Menu
Viktor Hovland er i kjempeform. Foto: Darron Cummings / AP / NTB scanpix

Brennhet Hovland best i Norden – gjorde nytt byks på verdensrankingen

Viktor Hovland flyr høyt om dagen. Mandag klatret golfstjernen til 33.-plass på verdensrankingen. Dermed er han Nordens best rangerte golfspiller.

Av NTB | 13.07.2020 11:17:47

Sport: Søndag jaktet Hovland karrierens andre PGA-seier i Ohio, men måtte til slutt nøye seg med tredjeplassen etter å ha slått i vannet to ganger på sisterunden. 22-åringens plassering var uansett hans nest beste i karrieren.

Med tredjeplassen innkasserte golfprofilen drøyt fire millioner kroner, og i tillegg bidro den til et nytt solid rankinghopp.

I forkant av triumfen i den amerikanske byen Dublin lå Oslo-gutten på 42.-plass på verdensrankingen. Da den oppdaterte listen ble publisert mandag, hadde han klatret ytterligere ni plasser.

Det gjør 22-åringen til Nordens best rangerte golfspiller i øyeblikket. Hovland har nå lagt den svenske stjernen Henrik Stenson bak seg på listen for første gang i karrieren. Stenson er nummer 35.

Hovland har ti europeiske spillere foran seg.

Miklagard-golferen har bykset oppover rankinglistene det siste halvannet året. 1. januar i fjor var han rangert som nummer 1157. Siden den gang har golfstjernen passert flere betydningsfulle milepæler.

23. september i fjor var 22-åringen som første nordmann i historien inne blant de 100 beste. Da hadde han klatret til 89. plass.

For to uker siden hadde han så spilt seg inn i topp 50, og siden har pilene fortsatt å peke oppover.

– En bra turnering, i hvert fall med tanke på den starten jeg hadde. Men når man kommer så nær, er det selvfølgelig surt. Jeg må bare bli litt mer komfortabel i slike situasjoner. Det er ikke noe hokuspokus, sa Hovland i et intervju publisert hos Eurosport etter søndagens runde.

Ryder Cup skulle etter planen ha vært spilt fra 24. til 27. september i Wisconsin.

Neste PGA-turnering for Ekeberg-gutten er allerede denne uken, på samme bane han nettopp endte på tredjeplass på i Ohio.

Når de første ballene slås kommende torsdag er konkurransen samtidig skjerpet. Tiger Woods, Dustin Johnson og Rory McIlroy er blant dem som har meldt sin ankomst. Det er den første turneringen Tiger er med på siden februar.

Rory McIlroy topper fortsatt rankingen foran spanske Jon Rahm. Deretter følger Justin Thomas, som ble nummer to i helgens PGA-turnering i Ohio.

Alt tyder på at Hovland står foran en sportslig meget god sommer og høst. Oppgavene står i kø på PGA-touren, men nordmannen må vente på debuten i Ryder Cup. Nylig ble det kjent at årets utgave av den prestisjetunge turneringen, der USAs og Europas beste golfspillere møtes, er utsatt til 2021.

(©NTB)

Flere nyheter: