Menu
Advokat Øystein Storrvik under rettssaken der terrordømte Anders Behring Breivik begjærte seg prøveløslatt i forrige uke. Nå skal Storrvik representere terrordømte Philip Manshaus i Høyesterett i en rettsstrid om politibeslag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Breivik-forsvarer skal representere Manshaus i Høyesterett

Advokat Øystein Storrvik skal representere terrordømte Philip Manshaus når Høyesterett skal ta stilling til spørsmål om utlevering av beslag fra politiet.

Av NTB | 23.01.2022 18:05:59

kriminalitet og rettsvesen: Storrvik, som de siste årene har representert Anders Behring Breivik, har med oppnevningen fått nok en terrordømt klient, skriver Nettavisen.

– Dette er et helt ordinært oppdrag i et beslagsspørsmål som står for Høyesterett. Han valgte meg som forsvarer til den saken, det er ikke noe utover det, sier Storrvik.

Manshaus ble i mai 2020 dømt til 21 års forvaring for drap på stesøsteren og for terrorisme etter at han angrep Al-Noor Islamic Centre 10. august 2019. I ettertid har han imidlertid hatt en rettstvist gående mot påtalemyndigheten fordi han vil ha tilbake gjenstander som politiet tok beslag i etter pågripelsen. Så langt har han tapt kampen om kravet i to rettsinstanser.

Politiet har tidligere levert en harddisk og en minnepinne tilbake til Manshaus. Disse ble beslaglagt i forbindelse med etterforskningen, men politiet ønsket å beholde to mobiltelefoner, samt speilkopier av beslaglagt elektronisk materiale.

(©NTB)

Flere nyheter: