Menu
Kari Brattset Dale (til venstre) og Katrine Lunde. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Brattset Dale blir mamma – uaktuell i EM-sluttspillet

Håndballstjernen Kari Brattset Dale er gravid og spiller ikke EM for Norge i november. Hun fortsetter karrieren etter fødselen.

Av NTB | 25.04.2022 16:15:51

Sport: Hun og ektemannen Kristian venter sitt første barn med termin i november.

– Dette er veldig stas, sier Brattset Dale til NTB.

Hun spiller ikke mer for den ungarske klubben Györ denne sesongen. Det betyr at 31-åringen ikke er aktuell for mesterligasluttspillet i Budapest i starten av juni.

– Györ har lagt ting fint til rette for meg. Så jeg skal spille videre i Györ når jeg forhåpentlig er raskt tilbake etter graviditet.

– Først ogf fremst må jeg gratulere og ønske Kari Brattset Dale god helse for den kommende perioden. For en kvinne er det å bli mor og månedene med graviditet en av de mest fantastiske periodene i livet, sier klubbpresident Anita Görbicz.

Hun er videre klar på at det ikke blir lett å erstatte Brattset Dale i tiden som kommer, men at klubben har andre spillere i den norske landslagsstjernens posisjon.

Brattset Dale har kontrakt med den ungarske klubben til sommeren 2024 og sikter også mot et mulig OL det året.

– Hva som skjer etter 2024, får vi ta som det kommer. Jeg trives veldig godt i Ungarn, sier Brattset Dale til NTB.

Hun har de siste årene vært verdens beste strekspiller. Strekspilleren er også meget god i forsvar.

EM i perioden 4.–20. november er lagt til Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro. Norge stiller som tittelforsvarer.

Dale var med på det norske laget som ble verdensmester i Spania i fjor. Der endte hun opp som turneringens mest verdifulle spiller.

Det norske landslaget har hatt en rekke spillere som har spilt mesterskap ganske kort tid etter at de er blitt mødre.

– Det er en trygghet å vite at det ordner seg. Det er flere som har gått foran meg og fått det til. Så da er det håp for meg også, sier Brattset Dale.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson om nyheten:

– Jeg er veldig glad på deres vegne. Så vil alle lag merke å ikke ha til disposisjon per dato kanskje den mest komplett linjespilleren og forsvarsspilleren i verden, sier han til NTB.

– Men vi har noen andre gode å ta av. De får da kanskje større ansvar og rolle. Normalt vokser de på det, tilføyer Hergeirsson.

Også Györ omtalte håndballstjernens graviditet på sine nettsider mandag.

Norges landslag kommer til å savne Dale mye. Nylig ble hun nominert i kåringen til å bli årets spiller i regi av Det internasjonale håndballforbundet (IHF), men endte ikke opp som vinner.

(©NTB)