Menu
Clas Brede Bråthen er kalt inn til et drøftelsesmøte hos skiforbundet. En oppsigelse kan ligge i luften. Foto: Annika Byrde / NTB

Bråthen kalt inn til drøftelsesmøte med skiforbundet: – Ikke kjent med grunnlaget

Hoppsjef Clas Brede Bråthen er blitt innkalt til et drøftelsesmøte med Norges Skiforbund. Det kan være første skritt på veien mot en oppsigelse.

Av NTB | 05.10.2021 16:52:24

Arbeidsliv: Bråthens advokat Marit Håvemoen bekrefter overfor NTB at hennes klient har mottatt innkallelsen. Hun mener det viser at skiforbundet vurderer å si opp hoppernes mangeårige sportssjef.

«Han er ikke gjort kjent med hvilket grunnlag NSF eventuelt bygger en oppsigelse på. Etter det Bråthen kjenner til foreligger det ikke noen nye forhold som kan gi grunnlag for en oppsigelse av ham», skriver Håvemoen i en tekstmelding.

Det var VG som først omtalte det kommende drøftelsesmøtet. Ifølge avisen ønsker skiforbundet å avholde det i neste uke. Et drøftelsesmøte er obligatorisk i en oppsigelsesprosess.

Bråthen har hatt jobben som hoppsjef i 17 år på midlertidige kontrakter. Forbundet mener han har en uakseptabel atferd og kommunikasjonsform. Nylig ble det kjent at NSF har åpnet for en oppsigelse av 52-åringen.

Toppledelsen i skiforbundet har vært i konflikt med Bråthen over tid. 17. august ble det kjent at forbundet vil avslutte sportssjefens kontrakt når den går ut i april neste år.

Kort tid senere varslet Bråthens leir at det var aktuelt å gå rettens vei for å bli fast ansatt i jobben han har hatt på midlertidige kontrakter siden 2004. Sist uke ble stevningen levert til tingretten.

(©NTB)