Menu
Utgivelsen av Clas Brede Bråthens selvbiografi utsettes til oktober. Foto: Geir Olsen / NTB

Bråthen-bok utsatt til oktober

Clas Brede Bråthens selvbiografi, som skal ta for seg deler av hoppkonflikten i fjor, utsettes til oktober. Grunnen er Erik Røstes avskjed som skipresident.

Av NTB | 07.04.2022 14:04:32

Sport: Det opplyser Terje Svabø til NTB. Han skriver boken sammen med sin kone Astrid Versto. Begge har hatt en nær relasjon til Bråthen i flere år.

Boken skulle opprinnelig gis ut 3. mai, men blir utsatt fordi Røste har bestemt seg for å gå av som president i Norges Skiforbund ved tinget i juni. Svabø sier at det vil være interessant hva som skjer der.

Røste var en sentral del under den betente konflikten i fjor høst.

Svabø peker spesielt på hvem som blir ny president etter den turbulente tiden, og også hvem som skal bli leder av hoppkomiteen.

– Derfor bestemte vi oss for at vi heller vil gi den ut i høst, sier Svabø til NTB og sier videre at de har snakket med over 80 personer som skal gi boken mer bakgrunn.

Skiforbundet har ikke uttalt seg om boken.

– Åpenhet er veldig viktig. Vi kommer til å gjøre det klart at vi er venner av Clas Brede. Vi skal ikke være objektive, men sannferdige, sier han.

Bråthen har tidligere uttalt at han ikke er bekymret for eventuelle beskyldninger om at han bidrar til å holde liv i en sak som offentlig skal være avsluttet. Landslagssjefen sier boken er et godt utgangspunkt for at han selv kan komme videre.

– Den skal vise bredden i oppbyggingen av hoppsporten, og ikke minst likestillingskampen som Bråthen og Maren Lundby har vært de absolutte frontfigurene for, både nasjonalt og internasjonalt. Ildsjelene får også plass, sier han.

Boken skal inneholde Bråthens egne opplevelser under hoppkonflikten, samt at mye av hans versjon skal komme fram. Svabø sier at de vil gjøre deres forhold til Bråthen klart i forordet.

Svabø sier at boken skal omhandle mye mer enn den betente konflikten. Også bredden i hopp får plass.

(©NTB)