Menu
Steffen Walstad og Norge i aksjon mot Tyskland mandag. Foto: Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP / NTB

Bråstopp for Norges seiersrekke i curling-VM

Etter fem strake seirer ble det tap for Steffen Walstad og resten av det norske laget i curling-VM mandag. Tyskland ble for sterke med 8-6.

Av NTB | 06.04.2021 00:58:37

Sport: Seieren var tyskernes første i turneringen. Fem strake tap var fasiten foran mandagens møte med ubeseirede Norge.

Kampen i Calgary var lenge jevn. I fjerde omgang tok det norske laget ett poeng til tross for at Tyskland hadde siste stein og gikk opp i 2-1-ledelse. Det lille forspranget varte imidlertid ikke lenge.

Den påfølgende omgangen endte med tre tyske poeng, og plutselig var situasjonen snudd kraftig på hodet.

Ett norsk poeng i åttende omgang var heller ikke nok til å skape spenning, for den niende endte med blåkopi av den sjuende og 2-0 i tysk favør.

Dermed fikk de to norske poengene i siste omgang kun akademisk interesse.

Norges lag består foruten skip Steffen Walstad av Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg.

Norge fikk en perfekt start på VM med 7-6 over Danmark og 7-4 over Nederland fredag, etterfulgt av 9-2 over Sør-Korea og 9-5 over Kina lørdag.

Søndag tok det norske laget sin femte strake seier i innledningen av turneringen da Sverige ble beseiret 9-8 på dramatisk vis. Tre norske poeng i siste omgang avgjorde.

Mandag var det altså stopp.

De seks beste i grunnspillet tar seg til sluttspill, og de samme lagene kvitterer også ut billett til OL i Beijing neste år. Om Norge ikke greier det, kommer en ny sjanse i OL-kvalifisering senere i år.

Det hjalp lite at Walstad og lagkameratene tok ett poeng i omgang seks, for den sjuende endte med to nye tyske poeng. Dermed var stillingen 6-4.

De neste motstanderne for den norske kvartetten er Japan og Sveits. Begge kampene spilles tirsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: