Menu
Brasils Høyesterett vil ikke løslate ekspresident Lula i påvente av prosessen mot sittende justisminister Sergio Moro og påstandene om han kan ha vært inhabil da han som dommer fant Lula skyldig i korrupsjon. Foto Natacha Pisarenko / AP/ NTB scanpix

Brasils høyesterett løslater ikke Lula

Brasils høyesterett avviser anken fra tidligere president Lula, som begjærte seg løslatt mens en gransking skal vurdere om korrupsjonsdommen mot ham er gyldig,

Av NTB | 26.06.2019 01:34:49

Kriminalitet og rettsvesen: Den tidligere presidenten Luiz Inacio Lula da Silva (73) mener dommeren som fant ham skyldig i korrupsjon 2017, Sergio Moro, var inhabil. Opplysninger som nå er kommet fram viser at det var kontakt mellom påtalemyndigheten og dommeren under rettssaken. Fordi Lula ble straffedømt kunne han ikke stille som kandidat under valget i fjor.

Valget ble vunnet av høyrepopulisten Jair Bolsonaro som utnevnte Sergio Moro som sin justisminister. Moro har avvist at det var noe upassende i kontakten han hadde med påtalemyndigheten under rettsprosessen mot Lula.

Tirsdag avgjorde landets høyesterett med et flertall på tre mot to dommere å utsette en sak om å vurdere Moros habilitet. Samtidig avviste domstolen å løslate Lula i påvente av prosessen.

Lula, som var president i Brasil fra 2003 til 2011, ble i juli 2017 funnet skyldig i korrupsjon og hvitvasking og dømt til ti års fengsel.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: