reklame
Menu
Brasils høyesterett åpner for å etterforske anklager mot president Jair Bolsonaro. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix

Brasils høyesterett åpner for å etterforske anklager mot Bolsonaro

Brasils høyesterett åpner for å etterforske tidligere justisminister Sergio Moros påstander om at Jair Bolosonaros sparking av landets politisjef var politisk innblanding i politiets arbeid.

Av NTB | 28.04.2020 05:02:29

Kriminalitet og rettsvesen: Moro, som har bakgrunn som dommer som bekjempet korrupsjon, fordømte det han kalte politisk innblanding i det føderale politiet. Han gjorde det klart at han ikke kan gjøre jobben sin uten et selvstendig politi.

I avgjørelsen til høyesterettsdommer Celso de Mello, som AFP har fått tilgang til, gis det føderale politiet 60 dager til å forhøre Moro om hans påstander.

Granskningen kan enten føre til en innledning av riksrettssak mot Bolsonaro, eller tiltale mot Moro for uriktig forklaring.

Den avsatte politisjefen Mauricio Valeixo jobbet tett sammen med Moro i forbindelse med den omfattende korrupsjonsetterforskningen som gikk under navnet Operasjon bilvask.

Landets riksadvokat, Augusto Aras, ba høyesterett iverksette granskning av anklagene mot Bolsonaro etter å ha hørt justisminister Moros avskjedstale.

Aras mener Moros tale impliserte Bolsonaro kan ha begått flere forbrytelser.

Flere nyheter: