Menu
Tribunene på Maracanã-stadion i Rio de Janeiro kan snart fylles opp. Foto: Leo Correa, AP / NTB scanpix

Brasil åpner for titusenvis på fotballkamper

Fra 10. juli lempes det kraftig på begrensningene rundt tilskuere på fotballkamper i Rio de Janeiro-området. Grepet får hard kritikk.

Av NTB | 28.06.2020 13:03:06

Medisin og helse: Fra da vil det være mulig å fylle opp med 1/3 av kapasiteten på arenaene. Beslutningen angripes fra flere hold utenfor fotballfamilien.

Brasilianske klubber er knallhardt rammet økonomisk av pandemien og ønsket – i likhet med blant annet Norge – komme i gang med kamper ganske fort etter utbruddet.

Fotball er i særklasse den mest populære idretten i Brasil, og interessen blant landets cirka 200 millioner innbyggere speiler det.

Brasil er truffet brutalt av covid-19-sykdom med vel 55.000 dødsfall relatert til pandemi-utbruddet. Mange tror fotballkamper med titusenvis av tilskuere, vil kunne bidra til ytterligere spredning av sykdommen.

Fra 16. august er planen å slippe helt opp og gi mulighet for å selge alle billetter og fylle stadioner til siste plass.

Brasils mest kjente fotballarena, Maracanã med en kapasitet på 64.000 tilskuere, er nå todelt i bruk. Delvis fungerer det som et feltsykehus for covid-19-syke. Samtidig spilles det fotballkamper der.

(©NTB)

Flere nyheter: