Menu
Lokalt politiet patruljerer stranda Icarai ved Sukkertoppen i Brasil torsdag. Landet innfører enda strengere regler nå. Foto: Silvia Izquierdo / AP / NTB scanpix

Brasil stenger nesten alle grenser og stranda i Rio

Sør-Amerikas største land, Brasil, kunngjorde torsdag at grensene mot nesten alle naboland er stengt for å forhindre spredning av koronaviruset.

Av NTB | 20.03.2020 03:01:36

Medisin og helse: Brasils nye grenseregler skal i første omgang vare i to uker og gjelder alle land, unntatt Uruguay i sør.

Meldingen kommer samme dag som Mexico og Peru registrerer sine første dødsfall knyttet til covid-19. Brasil har hittil registrert 647 smittede og 7 dødsfall knyttet til pandemien.

I delstaten Rio de Janeiro i Brasil er det fra lørdag forbudt å bruke de verdenskjente strendene, inkludert Copacabana og Ipanema, og alle barer og restauranter stenger.

Argentina melder også at det vil stenge ned «forebyggende og obligatorisk» fra fredag fram til 31. mars i et lignende forsøk på å kontrollere spredningen av viruset.

Chile har lagt på bordet en krisepakke verdt nærmere 135 milliarder kroner for å takle den negative effekten situasjonen har på økonomien, samtidig som landet har utsatt en folkeavstemning om grunnlovsendring.

I Ecuador har et fly blitt sendt av det spanske flyselskapet Iberia for å hente strandede utlendinger som ikke fikk komme inn i landet på flyplassen i Guayaquil.

(©NTB)

Flere nyheter: